Mats Gärd, Centerpartiets ordförande i Jämtland, menar att företagshotell, så kallade arbetshubbar, är ett sätt att tillmötesgå arbetstagarnas krav på flexibilitet. – Vi får inte vara så stelbenta, då går tåget och vi står kvar på perrongen, säger Mats.

Strömsunds kommun inrättar företagshotell

STRÖMSUND (JT) På kommunfullmäktige den 17 februari bifölls Centerpartiets motion om att inrätta företagshotell, så kallade arbetshubbar, i kommunal regi. Sådana naturliga mötesplatser för företagare skulle stimulera företagandet i kommunen och underlätta för företagare att bygga nätverk, menar Mats Gärd, Centerpartiets ordförande i Jämtlands län.

Publicerad

Mats Gärd vill att kommunen satsar på fler branscher än industri. Under pandemin har många branschers arbetssätt förändrats.

– Under pandemin har vi skaffat oss en digital kunskap som inte fanns innan. Digitala möten har blivit vardag. Man har insett att det går jättebra att jobba på det här viset, då väljer man arbetsgivare som kan erbjuda flexibilitet, då måste vi också vara med på det. Vi får inte vara så stelbenta, då går tåget och vi står kvar på perrongen.

I ett första skede ska arbetshubbarna vara tillgängliga framför allt för kommunens och eventuellt regionens personal, för att de ska slippa långa pendlingsavstånd.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS