Osmaan briljerar i biljard inför publiken som består av kompisar till höger och Andrea Törnblom Forslund i mitten. Biljardbordet är nytt för säsongen.
Osmaan briljerar i biljard inför publiken som består av kompisar till höger och Andrea Törnblom Forslund i mitten. Biljardbordet är nytt för säsongen.

Café Tingshuset har öppnat igen - “känns som att många kan andas ut”

ÖSTERSUND (JT) Det är inte bara ett café där man kan fika och äta lunch, utan även en mötesplats för verksamheten inom Hej främling! Som sådan har den varit stängd under pandemin, men öppnar nu till skolstarten med nya idéer och även ett nytt biljardbord att samlas kring.

Publicerad

Det var vid årsskiftet som Hej främling! stängde ned Café Tingshuset som är en viktig mötesplats och nav för deras verksamhet som delvis är förlagd till andra delar av Gamla Tingshuset. Orsaken var de rådande restriktionerna med hänsyn till pandemin. Nu när restriktionerna har lättat och skolan startar har Hej främling! valt att öppna cafédelen och även göra andra delar av verksamheten fysisk, även om det återstår mycket att ta hänsyn till.

-I vanliga fall så har vi ju många olika aktiviteter inom idrott, kultur och friluftsliv. Just i Östersund så har vi ju det här caféet som är en mötesplats, så på eftermiddagarna mellan 14 och 18 så kommer det massor av människor efter jobb och skola för att umgås, spela spel och fika, säger Andrea Törnblom Forslund som är ungdomskoordinator på Hej främling!

Hon berättar att i det lite större perspektivet så jobbar organisationen med att främja hälsa och inkludering.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS