Skolinspektionen gav Kaxås skola både ris och ris, efter sitt besök där i våras.

Ris och ros för Kaxås skola efter granskning av Skolinspektionen

Publicerad Senast uppdaterad

KAXÅS (JT) Kaxås skola i Offerdal är f-6 skola. I våras genomförde Skolinspektionen en planerad kvalitetsgranskning av den. Fyra olika områden bedömdes och det visade sig att en del utvecklingsarbete efterfrågades. Även situation med de många nyinflyttade familjerna i byn lyftes, och deras bild av vad en byskola är.

Skolinspektionen påtalade att skolan arbetar i hög utsträckning för att utbildningen ska präglas av trygghet och studiero. Men myndigheten nämnde också ett antal områden där ett utvecklingsarbete behövdes göras.  den lilla byn Kaxås de senaste åren fått en stor och homogen inflyttning av barnfamiljer genom IT-miljardären Dan Olofsson privata initiativ Projekt Kaxås, visar sig också. Lärarna uttalar sig här till Skolinspektionen i tjänsteanteckningarna: 

”Litenhet är inte alltid bra. Inflyttade föräldrar verkar ha en bild av att den lilla byskolan alltid är bra. Det finns inte alltid tillgång till skolsköterska, det finns inget städ och inga stödresurserna som större skolor har ”. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS