Färre kunder hos OKQ8 när Strömsundsbron renoveras

STRÖMSUND (JT) På Strömsundsbron, vars vajrar håller på att bytas ut, får trafikanterna samsas om ett körfält och blir dirigerade av trafikljus och lots. Vid tidpunkter med mycket trafik i rörelse kan bilkön som går genom Strömsunds centrum, som ligger norr om bron, vara upp till 600 meter lång. Detta har påverkat OKQ8 som ligger på södra sidan om bron.

Att Strömsundsbron renoveras med långa köer som följd gav direkt utslag för företagen på andra sidan bron.
Att Strömsundsbron renoveras med långa köer som följd gav direkt utslag för företagen på andra sidan bron.
Publicerad

– Vi har fått mindre kunder. Rent krasst åker man ju inte över bron bara för att köpa någon grej hos oss, säger Benny Lidbom, stationschef på OKQ8 som är lättad över att bron inte har stängts helt och hållet.

Vissa helger med start i juli ska bron vara stängd mellan klockan 19.00 på fredagar till klockan 05.00 på måndagar. Trafikverket har en kostnadsfri sms-tjänst för de som vill ha information i förväg. Då sms:ar man ordet Broinfo till nummer 71350.

Benny Lidbom menar att bron behöver ju underhållas och tar det sjunkande antalet kunder med ro och säger:

– Det kan gå åt båda hållen för oss, om det är mycket folk på campingen ökar det nog hos oss.

Även Dollarstore har märkt en viss nedgång.

– Det är klart att det påverkar, helt klart, säger Fredrik Holmström, etableringschef på Dollarstore i Strömsund som menar att kunderna drar sig för att åka över bron när de riskerar att bli sittande i bilkö, och tillägger:

– Kunderna är irriterade över bilköerna, det märks när de kommer in, de klagar till personalen som kontaktar mig.

Fredrik Holmström menar att man även sett en förändring i kundernas beteende.

– Glappet i antal kunder vägs upp av att de som väl kommer in bunkrar mer, så i omsättning har vi ingen skillnad, säger han. Fredrik minns även en tydlig nedgång i antal kunder under 2019 års underhåll på bron. Den gången kontaktade man kommunen för att få ersättning.

– Det hade kunnat vara exempelvis marknadsföring eller vad som helst när projektet är klart, som lite plåster på såren, men vi fick nej direkt, berättar Fredrik.

Powered by Labrador CMS