Fukt- och mögelproblem i Vallaskolans kök

FRÖSÖN (JT) En ny undersökning visar att problemen är värre än befarat och verksamheten ska därför bedrivas i nya, tillfälliga lokaler i väntan på renoveringsarbete.

Publicerad

Sex personer arbetar i Vallaskolans kök och de lagar tillsammans cirka 1300 luncher per dag, även till Arnljotskolan och Östbergsskolan. De har långe haft hälsoproblem när de vistats i arbetslokalerna. Redan 2018 gjordes en utredning som visade att lokalerna hade fuktproblem och detta ledde till att diskrum och andra delar byggdes om året därpå.

Nu har en utredning genomförd av konsultfirman Ocab visat att problemen är värre än vad som tidigare varit känt. Det konstateras höga fuktvärden i betongvalv under kök. Förkalkning i betongen visar på hög genomträngning av fukt. Mögel på samtliga silikonfogar mot fastmonterad köksutrustning samt även på dörrkarmar.

Dessutom mikrobiella avvikelser i ventilations- och rumsluft. Köket byggdes 1974 och det beräknas kosta cirka 16 miljoner kronor att renovera det. Planen är att detta arbete ska kunna påbörjas vid inledningen av sommarlovet 2022 och vara färdigt vid årsskiftet 2022/23.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS