Daniel Danielsson blev inte förvånad att projektet blev dyrare än planerad budget. – Men inte att det skulle vara så här mycket. Arkivbild
Daniel Danielsson blev inte förvånad att projektet blev dyrare än planerad budget. – Men inte att det skulle vara så här mycket. Arkivbild

47 miljoner fel i planerad budget – dyrt VA i Bydalen och VA avgiften höjs med 10 procent i Åre

BYDALEN (JT) Det nya vatten och avloppssystemet i Bydalen hade en budget på 240 miljoner. Nu visar det sig att ytterligare 47 miljoner behöver skjutas till, något som sedan ska betalas av de husägare som är kopplade till det kommunala nätet.

Publicerad

När JT får kontakt med Daniel Danielsson, ordförande i Åre kommunstyrelse låter han inte helt förvånad över det som hänt.

– I normala fall när vi investerar i något så är det en sak , t ex en skola, en väg. Då gör vi upphandlingar och underlag, får in priser och sedan gör vi ett investeringsbeslut. Det här är en mängd olika delinvesteringar. Det är ett helt paket med ett reningsverk, pumpstationer, delledningar och huvudledningar, så många delar men måste hänga ihop. Det var dessutom så att Länsstyrelsen hade tvingat oss. Då valde vi att göra tvärtom i stället, att avsätta en ram utifrån kalkylen på 240 miljoner och delegera det till ett utskott som har hand om det. Därför är det annorlunda, i vanliga fall så har man ett bättre underlag när man tar beslut i fullmäktige.

Föreläggandet från Länsstyrelsen kom 2012, hann ni inte få in tillräckligt med underlag fram till 2014 då investeringsbeslutet fattades?

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS