Marie Nordmark, områdeschef på Länstrafiken Jämtland säger att pandemirestriktionerna gjort att Länstrafiken i Jämtlands prognos för tappade intäkter är på 11 miljoner kronor. Foto: Region Jämtland Härjedalen
Marie Nordmark, områdeschef på Länstrafiken Jämtland säger att pandemirestriktionerna gjort att Länstrafiken i Jämtlands prognos för tappade intäkter är på 11 miljoner kronor. Foto: Region Jämtland Härjedalen

Länstrafiken efter bussrestriktionerna - Områdeschef: “Prognosen är ett tapp på 11 miljoner”

LÄNET (JT) Coronapandemin har slagit hårt mot kollektivtrafiken. När Regeringen nu lättat på många av de allmänna restriktionerna och gått in i fas 3 i planen på att öppna Sverige går det att se hur pass hårt det slagit.

Publicerad

Den 15 juli togs restriktionerna för långväga bussresor bort. Sedan mitten av februari har restriktionerna gällt och har påverkat bussar i linjetrafik där linjesträckan varit på 15 mil eller mer. Under tiden som restriktionerna gällde fick bara hälften av en buss totala sittplatskapacitet beläggas. Marie Nordmark, områdeschef på Länstrafiken i Jämtland berättar att resandet med buss har gått upp och ned i samband med Regeringens och Folkhälsomyndighetens uppdateringar - samt i samband med det faktiska smittläget.

– Resandet har gått upp när corona har gått ner. Under den andra vågen av smittspridning gick resandet ner och vi har följt hur coronaläget uppfattas. Många människor har vant sig vid att jobba hemma och folk funderar på om de kommer jobba hemma fortsättningsvis. Därför funderar folk nog på hur det kommer påverka resandet med oss, säger Marie Nordmark.

Marie Nordmark säger att Länstrafiken trots restriktionerna lyckats hålla kollektivtrafiken fungerande under den nyckfulla tiden. Länstrafiken har via sitt avtal möjlighet att använda den reservkapacitet som finns och de har också chartrat extrabussar för att försöka se till att busstrafiken ska fungera.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS