Olle Björkebaum startade 15 juli en ny hemsida där medborgare kan protestera mot utvecklingen av Busstorget. Foto: Privat
Olle Björkebaum startade 15 juli en ny hemsida där medborgare kan protestera mot utvecklingen av Busstorget. Foto: Privat

Namninsamling på hemsida mot planerna för Busstorget - nästa steg kan bli folkomröstning

ÖSTERSUND (JT) Idag går tiden för överklagande av detaljplanen för Busstorget ut och flera aktörer har utnyttjat tillfället. Ett annat initiativ har tagits av Olle Björkebaum tillsammans med Stadsmiljögruppen.

Publicerad Senast uppdaterad

JT har tidigare rapporterat om Stadsmiljöguppens och arkitektstudenten Olle Björkebaums kritiska synpunkter på de ombyggnadsplaner som finns för Gustav III Torg (Busstorget). Nu har de även tagit initiativ till en hemsida (www.stadsmiljogruppen.com) där det finns möjlighet att göra sin röst hörd och protestera mot den detaljplan som antogs 21 juni 2021 och som gör det möjligt för Diös och Östersunds kommun att bygga hotell, kontor och bostäder på torget.

-Den är tänkt att sondera terrängen kring hur stort intresset för frågan om torget egentligen är. Utifrån hur stort intresset är får vi se hur vi kan gå vidare, säger Olle Björkebaum.

Om det är ungefär 5000 som protesterar kan det bli aktuellt med en folkomröstning, men om det bara är några hundra som gör sin röst hörd på detta vis blir det inte aktuellt.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS