Bryr du dig? Rösta i kyrkovalet! Rösta rött!

Vänstern i Svenska kyrkan, ViSK kan ses som en motpol till de konservativa högerkrafter som vill in i kyrkan. Glöm inte att Din uteblivna röst kan öppna dörrar för ett rasistiskt inflytande i kyrkan eftersom brunhögern mobiliserar inför årets kyrkoval.

Svenska Kyrkan hjälper idag ensamma och socialt utsatta människor. Det kallas för social diakoni. Det kan vara hemlösa som ges tak över huvudet och det kan vara hjälp i form av matkassar till personer som saknar något att äta. Hjälpen ges med kärlek till de som behöver oavsett var man råkar vara född. Detta sker både i Sverige och utomlands. Högern vill skikta hjälpen så den endast når svenskfödda. Glöm inte att Du kan hjälpa utsatta människor genom din röst i kyrkovalet.

Vi har en stor klimatomställning framför oss och Vänstern i Svenska kyrkan, ViSK prioriterar miljö- och klimatarbetet. Eftersom kyrkan äger stora skogar vill vi att kyrkan slutar kalavverka och sätter av 20 procent av skogen i känsliga områden till reservat. Det vill vi för att skogen är en viktig kolsänka som genom fotosyntesen omvandlar koldioxid till syre.

Vi vill att skogen ska vara en källa för rekreation och hälsa. Vi vill också skydda känsliga djur- och växtarter. Vi vill rädda gammelskogen och sist men inte minst vill vi att dessa skogsreservat förvaltas av kyrkan för framtiden som en försonings gest mot vårt urfolk, samerna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS