Studiebesök i Revsunds bryggeri
Studiebesök i Revsunds bryggeri

Många besökte länets bryggerier på Ölets dag

PILGRIMSTAD (JT) I onsdags på Ölets dag, höll flera av länets tolv bryggerier öppet hus. Bland dem Jämtlands bryggeri och Revsunds bryggeri. Många människor tog chansen att se hur ett öl blir till och en fråga som diskuterades var gårdsförsäljning.

Publicerad Senast uppdaterad

Ölets dag är en temadag i Sverige, som initierades för 10 år sedan av Sveriges Bryggerier. Det här är en dag när man ska passa på att besöka ett bryggeri i sin närhet om man är nyfiken på öl.

Anders Thelenius, VD på Jämtlands bryggeri, berättar att det är svårt att konkurrera med vädret när det gäller antal besökare på Ölets dag. - Idag är det +25℃ ute, så många passar på och njuter av det härliga vädret ute. Men trots hård konkurrens med vädret fick vi ganska många besökare på bryggeriet, säger Anders.

Jämtlands bryggeri producerar 550 000 liter öl varje år. Anders berättar att gårdsförsäljning av öl i samband med studiebesök skulle kunna vara ett komplement till försäljning i deras pub.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS