Anders Thelenius, vd på Jämtlands Bryggeri, är besviken över att större bryggerier inte inkluderas i förslaget om gårdsförsäljning. “Det här hade varit en rolig möjlighet i samband med bryggerivisningar, att precis som i andra delar av Europa få köpa med sig några provflaskor”, säger han. FOTO: Pressbild.

Förslag om fritt fram för gårdsförsäljning av alkohol – men inte för Jämtlands Bryggeri

PILGRIMSTAD (JT) Statliga utredare vill tillåta gårdsförsäljning av alkohol. Men inte för de som producerar mer än 500 000 liter per år. – Jag är kritisk. Vi som verkligen verkar i glesbygd ska alltså inte kunna använda oss av den här möjligheten, säger Anders Thelenius, vd på Jämtlands Bryggeri.

Publicerad

I dagarna presenterades den tredje statliga utredningen i ämnet gårdsförsäljning av alkohol. Den här gången kom regeringens utredare fram till att det bör tillåtas – i vissa sammanhang.

Försäljningen får enbart ske hos producenten – alltså i anslutning till ett bryggeri eller destilleri. Det måste också ske i samband med något slags event där besökarna till exempel får en rundtur på ett bryggeri.

Besökarna får inte heller köpa på sig hur mycket som helst. Max tre liter öl och 0,7 liter sprit.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS