Dragspelet är det optimala instrumentet, tycker Elias Persson. Foto: Privat

Två spelmän från Häggenås får Bröderna Lindqvists stipendium

LÄNET (JT) Varje år sedan 2013, med undantag för coronaåret 2020, har Bröderna Lindqvists insamlingsstiftelse delat ut stipendier till musiker som med spelglädje och musikalitet för bröderna Lindqvists anda vidare. I år gick det till två musiker från Häggenås, Lars Håkan Eriksson och Elias Persson.

Publicerad

Det var 2012 som företagarna Mats O Sundqvist och Curt Sillström samlade företagare för att bilda en stipendiefond inför Folke Lindqvists 80-årsdag. Nu har den tionde och den elfte stipendiaten utsetts, nämligen Lars Håkan Eriksson från Norderåsen och Elias Persson från Österåsen, båda Häggenås.

Lars Håkan spelar fiol och har länge haft en egen orkester som gett ut tre CD. Sedan 2012 är han även med i den norsk-svenska gammeldansorkestern Grenslåt.

-Förutom Bröderna Lindqvist har jag också haft en annan förebild, fiolspelmannen Yngve "Ludgo-Pelle"Pettersson (1927-2004) och idag är jag ägare till hans fiol, säger Lars Håkan Eriksson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS