Torsdagens brand i industrilokalen i Odenskog är släckt. Inga personer ska ha kommit till skada. Foto: Räddningstjänsten Jämtland
Torsdagens brand i industrilokalen i Odenskog är släckt. Inga personer ska ha kommit till skada. Foto: Räddningstjänsten Jämtland

Brand i industrilokal i Odenskog

ÖSTERSUND (JT) Vid 12:30 på torsdagsförmiddagen inkom ett larm till Räddningstjänsten Jämtland om en brand i en industrilokal i Odenskog. Det ska ha funnits gasflaskor i lokalen vilket kan innebära en explosionsrisk.

Publicerad

Det var kraftig rökutveckling på platsen, när larmet inkom vid 12:30-tiden på torsdagsförmiddagen. Polisen och Räddningstjänst från Östersund, Krokom och Brunflo kallades till platsen när det bekräftats att det fanns gasflaskor i lokalen. Inledningsvis utrymdes personal som jobbar i lokalen och gasflaskorna som utgjorde en explosionsrisk flyttades sedan ett säkert avstånd från platsen. Polisen var på plats för att hjälpa till med avspärrningar runt lokalen. Elin Elisson, inre befäl vid Räddningstjänsten Jämtland berättade strax efter 15 på torsdagen att branden var släckt.

– Vi håller på att lämna platsen just nu. Brunflostyrkan är kvar på plats men branden är släckt, säger hon.

Elin Elisson säger att de i nuläget inte vet vad som orsakade branden och berättar om skadeläget.

– Vi har i nuläget ingen säker kännedom om vad som orsakade branden men inga personer ska ha kommit till skada, säger hon.

Powered by Labrador CMS