Astrid Nyhlen och andra Kälarnebor såg behov av en mötesplats för ensamma på orten. En av åtgärderna blev att börja med soppservering.

Mötesplats fyller behov för ensamma i Kälarne

KÄLARNE (JT) Under pandemin såg Astrid Nyhlen och andra Kälarnebor att behovet av en mötesplats för ensamma var stort. Det var starten för samlingsplatsen Lokalen.

Publicerad

Ensamhet är ett stort problem för många. Det såg Astrid och flera andra Kälarnebor när de i början av pandemin serverade kaffe utanför hotellet i Kälarne. 

– Det var många som bara ville prata. Många satt ensamma hemma, säger Astrid. 

Framåt hösten, när det blev kallare, började man fundera på att skaffa en lokal där människor kunde komma för att träffas och umgås. Lösningen blev att Svenska Kyrkan, PRO, IOGT och ABF gick ihop och delade på hyran i en lokal i centrala Kälarne. Träffarna som ordnas i Lokalen, som mötesplatsen heter, brukar vara välbesökta. När JT är på besök för torsdagens återkommande soppservering, är det däremot bara fem personer på plats. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS