Den populära Podd-duon Robert och Fredrik från podden ”Historier från Hälsingland” gästade Grötingen i veckan.

Fullsatt när succépodd kom till Grötingen

GRÖTINGEN (JT) Grötingens byförening bjöd in till berättarkväll med succépoddarna Robert och Fredrik från ”Historier från Hälsingland”. Under två timmar inklusive fikapaus fängslades ett fullsatt Folkets hus av kvällen med rubriken ”Avrättningsplatser, häxprocesser och farliga väsen”.

Publicerad

Robert Fors är historiker och verksamhetsledare i Loos Koboltgruva. Fredrik Bäck har bland annat arbetat som lärare och barnskötare, men jobbar numera i koboltgruvan där han träffade Robert. Robert drev sedan tidigare podden ”Historier från Hälsingland” med Viktor Hansson. Fredrik har gjort inhopp i podden, men efter att Viktor hoppat av är han med allt mer regelbundet och är nu ständig medlem i duon. 

Annica Andersson är nybliven ordförande i byföreningen. Hon berättade för Jämtlands Tidning innan föreställningen att Grötingen är en aktiv liten ort.

 – Vi har Grötingenfesten i slutet på varje sommar. Sedan har vi loppisar, en ljuskväll, middagar och spelmanskvällar bland annat. Jag och min sambo såg Robert och Fredriks föreställning när de var i Kolsillre i Ångetrakten, och tyckte att det var väldigt spännande, så då frågade jag dem om de ville komma hit, sade hon. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS