Skolan i Gällö ligger precis i anslutning till Revsundsvägen, där det är 50 kilometer i timmen som gäller.

“Farlig trafiksituation i centrala Gällö – sänk hastigheten”

GÄLLÖ (JT) Gällöbon och det tidigare oppositionsrådet Ingrid Kjelsson (C) vill att Bräcke kommun sänker hastighetsbegränsningen i centrala Gällö.

Publicerad

Det framgår av ett medborgarförslag som hon har lämnat in till Bräcke kommun. Medborgarförslaget avser Revsundsvägen som löper genom byn och där det i dag är 50 kilometer i timmen som gäller.

Ingrid Kjelsson vill att hastigheten sänks till 40 eller 30 kilometer i timmen. Detta för att minska risken för olyckor.

“Det är väldigt mycket trafik och då speciellt tung trafik (timmerbilar och grusbilar) genom Gällö och de kör 50 kilometer i timmen vilket är fort genom en tätort. Med tanke på att skolan ligger på ena sidan om vägen och de flesta av barnen bor på andra sidan, är det många små barn som korsar vägen. Det kan noteras att det inte finns några övergångsställen på Revsundsvägen heller. Turligt nog har det inte hänt någon olycka ännu, och för att förhindra att det ska ske bör sänkningen göras snarast”, skriver Kjelsson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS