Ytterligare jävsanklagelser riktas mot politiker i fullmäktige i Bräcke kommun.
Ytterligare jävsanklagelser riktas mot politiker i fullmäktige i Bräcke kommun.

Efter vindkraftsbeslut – ytterligare jävsanklagelser riktas mot politiker i Bräcke

BRÄCKE (JT) Ytterligare jävsanklagelser riktas mot Yngve Hamberg (S) och Ingrid Kjelsson (C) i Bräcke kommun. Återigen handlar det om beslutet att tillåta vindkraft på Kusberget utanför Kälarne.

Publicerad

Det är nu två privatpersoner boendes i Väster-Övsjö som klagar till Förvaltningsrätten. Båda två anser att Yngve Hamberg, ordförande i kommunfullmäktige, var jävig när han röstade emot det medborgarförslag som hade stoppat en etablering på Kusberget. Ett beslut som fullmäktige tog i november.

Privatpersonerna beskriver att de har haft kontakt med Yngve Hamberg i över fem års tid gällande vindkraftsplaner i området. Detta då Hamberg också sitter i bygg- och miljönämnden.

“Efter att sett överklagan som lämnats in till er av bland annat Matilda Ågevall och den utredning av händelser i samband med överklagat beslut av tidigare angiven vindkraftpark på Kusberget, förstår vi att vår misstanke om jäv är berättigad. Vi har sedan 2016 sänt synpunkter och överklaganden men bemötts med kalla handen av byggnämnden, som uppvisat ett ensidigt intresse att tillmötesgå markägare och exploatörer och struntat i oss som bor runt Bleckberget och i flera närliggande orter”, står att läsa i deras skrivelse.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS