“Vi ska fortsätta jobba på som vanligt och kommer inte att lämna Bräcke. Snarare är det så att det i budgeten för nästa år finns med en del investeringar som gör att vi kommer att trygga lokaliseringen ännu mer”, säger Klas-Håkan Ljungberg.

Bracke Forest – 101-åring med hela världen som arbetsfält

BRÄCKE (JT) I lilla Bräcke finns en 101-åring med hela världen som arbetsfält. Bracke Forest är världsledande på maskiner för skogsvård.
– Just nu har vi väldigt stora förhoppningar på marknaden i Sydamerika, säger Klas-Håkan Ljungberg vd.

Publicerad Senast uppdaterad

Företaget grundades 1922 och har varit Bräcke trogen sedan dess. Så kommer det också att fortsätta vara. Trots att man sedan i somras ägs av storföretaget Komatsu Forest AB.

– De har köpt oss för att vi ska fortsätta utvecklas och för att de ska få tillgång till vår teknik. Vi ska fortsätta jobba på som vanligt och kommer inte att lämna Bräcke. Snarare är det så att det i budgeten för nästa år finns med en del investeringar som gör att vi kommer att trygga lokaliseringen ännu mer, säger Klas-Håkan Ljungberg.

I Bräcke jobbar fem konstruktörer med att utveckla produkterna och se till att hålla företaget i framkant. Inom plantering och markberedning är deras maskiner världsledande.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS