Paret Tommy och Birgitta njöt av kolbullen och hade trevligt i sommarkvällen
Paret Tommy och Birgitta njöt av kolbullen och hade trevligt i sommarkvällen

Många provade kolbullar när Rissnadagarna drog igång

LILLSANDSVALLEN (JT) På tisdagen inleddes Norlbygdas årliga Rissnadagar med kolbullekväll och musik i form av Litssonen Johan Eliasson som spelade och sjöng blues till maten inför ett hundratal besökare.

Publicerad Senast uppdaterad

Bosse och Sten hade fullt upp att ordna kolbullar till gästerna som serverades av butöser till borden, medan kvinnan bakom det mesta i Rissnabygden, Margita Gustafsson skötte om bland annat kaffet.

Margita som egentligen kommer från Stockholm men har sina rötter i Bogsjö där hennes mor engång var född, och Margita flyttade upp för drygt 20 år sedan när hon tog över lanthandeln i Rissna, men efter nedläggning har hon engagerat sig mer och mer i hembygdsföreningen med full fart.

– Ja verkligen det är någonting hela tiden, för vi måste ju ha roligt där vi bor och lever eller hur? Det är en lång tradition det här med kolbullar och en gång i tiden hade man världsrekordet med den största kolbullen och hamnade i Guinness Rekordbok med en bulle som var över metern.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS