Bräcke Sportklubb hade betydligt mer verksamhet i simhallen än vad politikerna visste om. Nu har det blivit lovade en ny lokal. FOTO: Bräcke Sportklubb.
Bräcke Sportklubb hade betydligt mer verksamhet i simhallen än vad politikerna visste om. Nu har det blivit lovade en ny lokal. FOTO: Bräcke Sportklubb.

Mer verksamhet i Bräcke simhall än vad politikerna visste om: “Varken tjänstemän eller politiker har haft koll”

ÖSTERSUND (JT) Simhallen i centrala Bräcke ska avvecklas. Men politikerna togs på sängen när Bräcke Sportklubb hörde av sig och berättade hur mycket verksamhet som pågår i fastigheten.

Publicerad

– Det hade vi ingen aning om. Nu måste vi se till så att de får en annan lokal, säger oppositionsrådet Ingrid Kjelsson (C).

Det står klart att politikerna har haft ett undermåligt underlag att ta ställning till i frågan om simhallen i Bräcke.

Här händer det betydligt mer än de motionspass som hålls i för pensionärer i simhallen.

Fastigheten rymmer även en gympasal som innan pandemin har använts för olika pass mest varje dag.

– Varken tjänstemän eller politiker verkar ha haft koll på hur mycket verksamhet pågår i huset. År 2020 hade vi 183 pass från januari fram till pandemins start i mitten på mars. Och år 2019 hade vi totalt 334 pass på ett år, berättar Monica Sandström från Bräcke Sportklubb, som håller i olika motionspass i fastigheten.

– Det har varit 12 olika verksamheter – allt från söndagsfys till yin yoga, berättar hon.

I samband med det senaste kommunfullmäktigesammanträdet tidigare i juni hade föreningen en dragning om sin verksamhet i simhallen. Det var inget som fick kommunen att omvärdera beslutet att avveckla fastigheten. Däremot har föreningen nu blivit lovad en ny lokal.

– Det var bra att vi fick den här dragningen. Det är en väldigt omfattande verksamhet som pågår och då måste se till att de får tillgång till en ny lokal. Speciellt med den historia föreningen har, säger Ingrid Kjelsson (C).

I förra veckan var representanter från Bräcke Sportklubb uppe och tittade på den gympasal som finns i anslutning till gymnasieskolan.

– Det är ingen anläggning som finns med på kommunens hemsida. Och det är en ganska lång historia bakom det, säger Monica Sandström, som tidigare jobbade som rektor på gymnasieskolan.

– Det har tidigare bedrivits en svetsutbildning där och golvet är av cementgrund. När den utbildningen försvann så lades ett parkettgolv, men det håller inte för idrott i dag. Det måste till ett nytt golv med lite svikt, säger Monica Sandström.

Och så verkar det också bli.

– I och med att vi stänger ner hela huset med bassäng och allting så försvinner också kostnaderna för oss. Då kan vi ta pengar därifrån och lägga ett nytt golv i anläggningen vid gymnasieskolan, säger Ingrid Kjelsson.

Politiska beslut i frågan kommer att tas framöver.

Powered by Labrador CMS