Erik Svensson (till höger) är i dag majoritetsägare i Svenssons Trä. Men föräldrarna Göran och Annika är fortfarande aktiva i bolaget.
Erik Svensson (till höger) är i dag majoritetsägare i Svenssons Trä. Men föräldrarna Göran och Annika är fortfarande aktiva i bolaget.

Familjeföretaget i Ismundsundet står starkt – trots kristider

ISMUNDSUNDET (JT) Efterfrågan på sågade trävaror sjunker i hela Sverige. Men det lilla familjeföretaget i Ismundsundet utanför Rissna står stark i lågkonjunkturen.
– Just nu har vi fullt upp. Det ser väldigt bra ut, säger Erik Svensson, Svenssons Trä.

Publicerad Senast uppdaterad

Så har företaget också hunnit samlat på sig lite erfarenhet. Efter 74 år i branschen har man upplevt några svängningar i ekonomin.

Svenssons Trä grundades av Erik Svenssons farfar Per Svensson, hemkommen efter att ha legat i beredskap under andra världskriget. Då startades det som sågverk.

Men när teknikutvecklingen stack i väg med åren så blev det till slut för tufft att konkurrera med de stora drakarna. Familjeföretaget anpassade sig efter läget och omvandlade verksamheten till hyvleri på 90-talet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS