Bräcke Hockey saknar ett A-lag och får allt svårare att fylla på med yngre årskullar. Bilden är från föreningens hockeyskola.
Bräcke Hockey saknar ett A-lag och får allt svårare att fylla på med yngre årskullar. Bilden är från föreningens hockeyskola.

Två år utan A-lag – tuffa tider för Bräcke Hockey: “För få spelare att tillgå”

BRÄCKE (JT) För andra året i rad saknar Bräcke Hockey ett A-lag. Bekymmersamt, tycker den mångåriga spelaren och styrelseledamoten Tobias Molin, 31.
– Det är viktigt för de yngre att ha någon att se upp till, säger han.

Publicerad

Isen spolas för fullt inne i Bräcke Ishall och snart kan verksamheten ta fart igen, efter att ha legat nere sen i slutet av januari. Men det blir allt svårare att fylla årskullarna med spelare.

– När jag lirade så hade vi lag hela vägen upp till U16. Alla höll på med antingen fotboll eller hockey. I dag får man var nöjd om det är tre eller fyra i varje skolklass som vill spela, säger Tobias Molin.

Beror det på att barnen har hittat andra intressen?

– Ja, men det ligger också på föräldrarna. Ungarna vill ju hålla på med idrott men det måste också finnas ett intresse från föräldrarna. Annars går det inte.

Bräcke Polar Bears hade länge ett framgångsrikt A-lag som i början på 2000-talet spelade i division 1 och konkurrerade med både ÖIK och Brunflo. Men det är svunna tider. Numera saknar föreningen helt ett representationslag.

– Senast vi hade ett A-lag var för två säsonger sedan då vi spelade i division 3. Förra året hade var det på gränsen att det hade kunnat gå att få till ett lag, men då blev det inställt på grund av pandemin. I år är det helt enkelt för få spelare att tillgå.

Vad innebär det för föreningen?

– Det är inte bra. Även om vi bara spelar i division 3 så är vi förebilder för de yngre och jag tror att det gör så att intresset växer. Sedan har vi alltid haft bra med folk på läktaren under matcherna. Stundtals har det varit ett riktigt bra drag. Jag hade definitivt spelat om det hade funnits ett lag.

Hur ser ekonomin ut i föreningen?

– Ekonomiskt är vi i balans. Det är mycket som är bra. Vi har till exempel väldigt mycket låneutrustning för barn och unga. Ett representationslag kostar pengar men det finns förutsättningar att ha ett A-lag också.

Powered by Labrador CMS