Anna-Karin Eronn och Veronica Källström är två av de engagerade ledarna inom rodden.

Kälarne IK fyller 40 år – roddsektionen Sveriges nordligaste

BRÄCKE (JT) Kälarne IK:s roddsektion, tillika Sveriges nordligaste roddförening firade nyligen 40 år som förening. — Det blev en familjedag för cirka 40 personer och en trevlig avslutning på årets roddskola, säger ledaren Anna-Karin Eronn.

Publicerad

Föreningen är Sveriges nordligaste roddförening och den enda i länet. Under sommarsäsongen ror medlemmarna utomhus och har träningar i Ansjön, en stillsam sjö i Kälarne. I och med den förhållandevis korta roddsäsongen här i länet passar föreningen på att ta tillvara på tiden utomhus. 

För två veckor sedan arrangerades därför den traditionsenliga sommar-roddskolan för barn och ungdomar från åtta år och uppåt. Denna var gratis att delta på för medlemmar och avslutades med ett firande på fredagen. Under veckan deltog runt 10 elever och föreningen hade 6 stycken ungdomsledare som hjälpte till. 

Dessa, tillsammans med tre av föreningens ledare, hjälpte deltagarna att lära sig grunderna i rodd, samtidigt som de tränade både kondition och styrka. Anna-Karin Eronn som var en av ledarna berättar att det är roligt att se hur deltagarna lär sig fortare när ungdomsledarna är med. En av förklaringarna hon ger är det är enklare att se upp till och inspireras av personer som är närmare en själv i ålder.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS