Kjell Berg och Bodsjö hembygdsförening brinner för att rusta upp Forsaleden, men vill nu ha hjälp av större aktörer

Kravet: Ta ansvar för Forsaleden!

BRÄCKE (JT) Farliga broar och överfulla dass. Nu kräver Bodsjöhembygdsföreningen att större aktörer tar ansvar för Forsaleden. –Kommunen måste tillsammans med regionen och länsstyrelsen agera,säger Kjell Berg.

Publicerad

Han företräder hembygdsföreningen som har varit engagerad i upprustningen av den populära destinationen. Inför årets sommarsäsong spångades det leder och monterades upp tre nya utedass med ett plastkärl på 17 liter i varje dass. Men dassen blev inte långvariga.

– När den första soliga dagen kom till Forsaleden så blev plastkärlen överfulla av urin och då blev det ett arbetsmiljöproblem. Efter att ha varit i kontakt med Bygg- och Miljöavdelningen så beslöt vi gemensamt att tillsvidare stänga utedassen, berättar Kjell Berg.

Forsaleden är Bräckes populäraste utflyktsmål och lockar folk från stora delar av länet, men också många turister. Och besökstrycket har slitit hårt på infrastrukturen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS