Jonas Jonsson kommer från Föllinge och bor i Stockholm men är aktuell på flera sätt i Jämtland. Förutom som låtskrivare och sångare även skådespelare och är i vår aktuell i Estrad Norrs föreställning “Min rätt till (j)orden”. Foto: Torbjörn Aronsson

Första jamska poplåten av Bedroom Eyes

LÄNET (JT) I torsdags släppte gruppen Bedroom Eyes en ny singel med deras första låt på jamska, ja kanske den första poplåten på jamska någonsin. Den ingår i ett fullängdsalbum som släpps i februari och förhoppningen är även att kunna framträda live i länet under våren. JT har träffat bandets sångare och låtskrivare Jonas Jonsson.

Publicerad Senast uppdaterad

Musiken kan definieras som pop eller indierock, när bandet Bedroom Eyes framträder. Detta bandnamn är även Jonas Jonssons eget artistnamn när han är soloartist, men den första gemensamma skivan för gruppen släpptes 2006 och de har sedan dess framträtt på Storsjöyran.

Alla kommer från Föllinge eller Östersund och har andra arbeten vid sidan av musiken. Jonas Jonsson är verksam i länet men bor även i Stockholm där han arbetar som skådespelare.

Torsdag 27 januari släpps “Store blå” som singel på Spotify och andra streamingtjänster och den ingår även i fullängdsalbumet “Sisiphus Rock” som släpps 25 februari och som spelats in i en studio som byggts upp på dansgolvet i Rissnas bygdegård.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS