Stefan Andersson driver campingen i Bräcke, som har haft en riktig succésommar.
Stefan Andersson driver campingen i Bräcke, som har haft en riktig succésommar.

Turisterna flockas till Bräcke – campingföreståndare jublar

BRÄCKE (JT) Turisterna har strömmat in i Bräcke under sommaren. Det berättar campingföreståndaren Stefan Andersson.

Publicerad Senast uppdaterad

– Det har varit en otroligt bra säsong hittills och vi har ökat mycket, säger han.

Campingen i Bräcke ligger vackert beläget i anslutning till Revsundssjön, men bara ett stenkast från centrum. Stefan Andersson blickar ut över anläggningen. Han var själv med och ställde i ordning hamnområdet på 90-talet.

– Det var en hel del grävjobb men bra blev det. Man ska väl inte skryta men vi får mycket beröm av campinggästerna över att det är så plant och fint här nere. Det kan nog faktiskt vara Sveriges bästa ställplats, säger han.

Stefan Anderssons företag (som numera drivs av sonen) hyr anläggningen av företagarföreningen, som drog i gång campingen en gång i tiden.

Trots pandemin har verksamheten blommat.

– Det har inte varit lika många långliggare, men intresset av antalet nya besökare är helt fantastiskt. Vi har haft folk från länder som Tyskland, Tjeckien, Österrike och Polen på besök under hela sommaren. En hel del svenska turister har det varit också.

Ifjol hade campingen 296 gäster. Hittills i år är siffran 386. En markant ökning alltså.

– Det rusade i väg nu i sommar och vi ligger bra mycket över det normala även i augusti. I fjol körde vi på fram till den 15 september men nu kommer vi att hålla öppet till den sista oktober. Sen drar vi i gång igen sista april, berättar Stefan Andersson.

Hur förklarar du ökningen?

– Det är en väldigt bra ställplats. Sedan har du läget precis vid sjön, samtidigt som du bara behöver gå några hundra meter för att handla inne i byn.

Vad betyder det här för Bräcke?

– Det är fantastiskt kul med alla turister. Det gynnar ju alla som är verksamma här. Men vi är inte nöjda utan har många roliga idéer på gång framöver. Det får jag återkomma om.

Campingen i Bräcke anlades på 90-talet.
Campingen i Bräcke anlades på 90-talet.

Powered by Labrador CMS