"Vi är av åsikten att ett avtal måste upprätthållas. Så har det inte varit i det här fallet, och därför har vi sagt upp avtalet med Gärdins åkeri”, säger Anders Beglund, vd för Reaxcer. FOTO: Reaxcer.

Reaxcer slår tillbaka mot Gärdins åkeri: “De uppfyllde inte leverantörskraven”

Konflikten kring snöröjningen i Bräcke kommun fortsätter. Ni slår Reaxcer tillbaka mot Gärdins åkeri. – Det som hände var att vi sa upp avtalet med Gärdins åkeri, eftersom de inte uppfyllde leverantörskraven, säger Anders Berglund, vd på Reaxcer.

Publicerad

Gärdins åkeri har under många år skött snöröjningen i Bräcke, Gällö, Pilgrimstad och Fjällsta för Reaxcer. Men i samband med snöovädret för ett par veckor sedan stod det klart att så inte längre var fallet.

Anledningen var, enligt Gärdins åkeri, att företaget låg i tvist med Reaxcer på grund av uteblivna utbetalningar.

“Det är utbetalningar från sommaren. Sedan jag tog över verksamheten så är det knappt en utbetalning som har stämt. Det har varit problem hela tiden. Tidigare ägare har också haft samma problem. Och vi har inte råd att köra utan att få betalt, så är det bara”, sa Daniel Mohlin, vd för Gärdins åkeri, till Jämtlands Tidning i förra veckan.

Men Reaxcer har en annan bild av vad som har hänt.

– Vår kund i det här fallet är Bräcke kommun som vi sköter en rad olika tjänster åt. Vi har också haft ett leverantörsavtal med Gärdins åkeri där vissa saker ska uppfyllas. Men i tisdags (28 oktober) hade vi ett möte som resulterade i en uppsägning. Det beror på att de inte har uppfyllt det som står i avtalet, säger Anders Berglund, vd för Reaxcer.

Daniel Mohlin har sagt att tvisten handlar om uteblivna utbetalningar. Det stämmer inte?

– Jag tänker inte kommentera vad han har sagt. Från vårt håll så är det så att vårt team har påtalat ett antal brister i hans verksamhet, och det har pågått under ganska lång tid. Vi är av åsikten att ett avtal måste upprätthållas. Så har det inte varit i det här fallet, och därför har vi sagt upp avtalet med Gärdins åkeri.

Det här kom ju ganska sent in på hösten och har ställt till en del problem. Hur ser du på det?

– Nu har mycket har blivit löst. Vi har jobbat intensivt under de här senaste dagarna. Bräcke kommun är vår kund och vi vill att de även i fortsättningen ska vara nöjd med oss.

Är det ett åkeri som ska ta över Gärdins områden eller hur kommer ni att lösa snöröjningen?

– Det kan jag inte svara på, men vi kommer att lösa vårt uppdrag. Vi jobbar med över 200 åkerier och har över 1000 fordon. Resurser finns och vi är vana att lösa sådana här situationer. Det gör vi hela tiden, säger Anders Berglund.

Den senaste tidens mildväder har gjort att frågan i dag inte är lika akut. Men i samband med snöovädret för ett par veckor sedan ställde det till problem. “Längst upp i Gällö är det rullstolsburna och pensionärer som har haft det svårt att ta sig ut, eftersom det har frusit på”, berättade Göran Bengtsson, teknisk chef på Bräcke kommun, för Jämtlands Tidning under förra måndagen.

Powered by Labrador CMS