Sooki fick leva i fem år innan hon blev ihjälslagen i Pilgrimstad.
Sooki fick leva i fem år innan hon blev ihjälslagen i Pilgrimstad.

Katten Sooki i Pilgrimstad kan ha blivit ihjälslagen

PILGRIMSTAD (JT) Katten Sooki beskrevs som mysig och kärvänlig, men fick bara leva i fem år. I helgen blev den ihjälslagen.– Det fanns inget att göra. Kroppen var för svårt sargad, säger en gråtfärdig Susanne Öhrbom, Pilgrimstad, precis hemkommen från veterinären.

Publicerad

Ägaren: "Det går inte att acceptera att någon kan vara så elak"

Susanne Öhrbom har också berättat om händelsen i en lokal Facebookgrupp, som snabbt kokade över. Mycket tyder nämligen på att någon eller några har haft ihjäl Sooki. Det är den slutsats som den undersökande veterinären har dragit. 

– Sooki hade blivit utsatt för kraftigt yttre våld mot magen, förmodligen sparkar. Veterinären sa att det fanns bara det alternativet med tanke på skadorna, säger Susanne Öhrbom, som har haft svårt att ta in den informationen.

– Det går inte riktigt att acceptera att någon kan vara så elak mot en katt.

Det var i söndags som Susanne började undra vad som hade hänt Sooki. 

– Hon var borta både över lördagen och söndagen, och det brukar hon inte vara på hösten. Men på tisdagen hittade jag henne på altan. Sooki brukar springa iväg när hundarna är där, men nu rörde hon inte en fena, berättar Susanne Öhrbom, som då bar in katten. 

Sooki ville varken ha mat eller vatten.

– Det var helt klart att det var något allvarligt fel, så morgonen efter körde jag till veterinären, berättar Susanne Öhrbom.

Där undersöktes Sooki, och det gjordes en röntgen som skickades till en specialist. Bilderna visade på mycket svåra skador i magtrakten, däribland en sprucken mjälte.

– Det fanns inget att göra. Kroppen var för svårt sargad, säger Susanne Öhrbom, som tvingades fatta beslut om att avliva katten.

– Man blir fruktansvärt ledsen. Det var en väldigt speciell och mysig katt.

Powered by Labrador CMS