Kommunalrådet Jörgen Persson (S) beskriver Bräckes ekonomiska läge som akut. Nästa år saknas 36 miljoner kronor. “Nu måste vi dra i handbromsen”, säger han.
Kommunalrådet Jörgen Persson (S) beskriver Bräckes ekonomiska läge som akut. Nästa år saknas 36 miljoner kronor. “Nu måste vi dra i handbromsen”, säger han.

Allvarligt läge för Bräcke kommun – väntas gå 36 miljoner back 2021: “Måste dra i handbromsen”

Den ekonomiska situationen i Bräcke kommun blir allt mer dramatisk. Nästa år är prognosen ett minusresultat på 36 miljoner kronor. – Vi måste dra i bromsen och det med raketfart, säger Jörgen Persson (S), kommunalråd.

Publicerad

Jämtlands Tidning har i flera omgångar skrivit om Bräcke kommuns dåliga ekonomi. Enligt det senaste delårsbokslutet väntas resultatet för 2020 landa på lite drygt minus 12 miljoner kronor. Att det inte blir mer än så (i början av året saknades över 30 miljoner kronor) beror bland annat på att man nu kan räkna in ett gäng engångsstöd (statsbidrag) från regeringen.

Men det kan i det närmaste beskrivas som en tillfällig doping. Strukturellt har inget förändrats, och situationen för 2021 ser allvarlig ut. Ekonomerna i förvaltningen har räknat ut att det saknas lite drygt 36 miljoner kronor nästa år.

– Vi har också tappat åtta månader, där vi hade kunnat arbeta med budgeten. Men det har inte gått på grund av covid-19. Nu måste vi komma igång snabbt, sa Jörgen Persson under förra veckans kommunfullmäktige.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS