Kommunalrådet Jörgen Persson (S) beskriver Bräckes ekonomiska läge som akut. Nästa år saknas 36 miljoner kronor. “Nu måste vi dra i handbromsen”, säger han.
Kommunalrådet Jörgen Persson (S) beskriver Bräckes ekonomiska läge som akut. Nästa år saknas 36 miljoner kronor. “Nu måste vi dra i handbromsen”, säger han.

Allvarligt läge för Bräcke kommun – väntas gå 36 miljoner back 2021: “Måste dra i handbromsen”

Den ekonomiska situationen i Bräcke kommun blir allt mer dramatisk. Nästa år är prognosen ett minusresultat på 36 miljoner kronor. – Vi måste dra i bromsen och det med raketfart, säger Jörgen Persson (S), kommunalråd.

Publicerad

Jämtlands Tidning har i flera omgångar skrivit om Bräcke kommuns dåliga ekonomi. Enligt det senaste delårsbokslutet väntas resultatet för 2020 landa på lite drygt minus 12 miljoner kronor. Att det inte blir mer än så (i början av året saknades över 30 miljoner kronor) beror bland annat på att man nu kan räkna in ett gäng engångsstöd (statsbidrag) från regeringen.

Men det kan i det närmaste beskrivas som en tillfällig doping. Strukturellt har inget förändrats, och situationen för 2021 ser allvarlig ut. Ekonomerna i förvaltningen har räknat ut att det saknas lite drygt 36 miljoner kronor nästa år.

– Vi har också tappat åtta månader, där vi hade kunnat arbeta med budgeten. Men det har inte gått på grund av covid-19. Nu måste vi komma igång snabbt, sa Jörgen Persson under förra veckans kommunfullmäktige.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS