Bräcke IK lägger ner A-lagsverksamheten. “Det drabbar hela föreningen. Det är viktigt för våra yngre spelare att ha ett a-lag att se upp till”, säger Nathalie Owen, ordförande i Bräcke IK.
Bräcke IK lägger ner A-lagsverksamheten. “Det drabbar hela föreningen. Det är viktigt för våra yngre spelare att ha ett a-lag att se upp till”, säger Nathalie Owen, ordförande i Bräcke IK.

Hårt slag för Bräcke IK när A-laget läggs ner: “Drabbar hela föreningen”

Bräcke IK lägger ner sitt a-lag på grund av spelarbrist. Ett hårt slag för föreningen. – Det är jättetrist. A-laget behövs för att locka unga, säger föreningens ordförande Nathalie Owen.

Publicerad

Bräcke IK tillbringade fjolårssäsongen i den nystartade länsserien (division 3). Och det blev en bra vinter för “Polar Bears”, som slutade på en tredjeplats i tabellen, två poäng bakom Näldens IF och fem poäng bakom seriesegrarna Järpens IF.

Bräcke hade också det högsta publiksnittet med över 200 personer på varje hemmamatch utom en.

I vinter blir det däremot ingen A-lagshockey i Bräcke ishall.

– Det stod klart i början av september att vi har för få spelare, säger Nathalie Owen.

I fjol hade A-laget mellan 20 och 25 spelare, men det varierade kraftigt.

– Många ställde upp när de kunde. Det var väldigt flytande. Men i år är vi inte tillräckligt många för att kunna ställa upp.

Var har spelarna tagit vägen?

– Det är lite svårt att säga. Några har gått till Brunflo och några har gått till Ånge.

Ånge är också det lag som kommer att ersätta Bräcke i årets hockeytrea.

– Det är jättetrist att vi tappar Bräcke. Men det har varit så under många år att spelarna går emellan de två klubbarna, säger Peter Bengtsson, ordförande i Jämtland/Härjedalens ishockeyförbund.

För Bräcke IK är det tufft slag att bli av med A-laget.

– Det drabbar hela föreningen. Det är viktigt för våra yngre spelare att ha ett A-lag att se upp till. Det är svårt att få något drag kring hockeyn utan ett A-lag, så det är trist för hela byn, säger Nathalie Owen.

På ungdomssidan har dock Bräcke IK representation i alla serier.

– Vi kommer att ha med lag i varje årskull från U9 till U13. Men därifrån och uppåt är det ett hopp nu när vi inte har något A-lag. Därför ska vi försöka få till ett cuplag med de äldsta, i samarbete med andra föreningar.

Hur har ni påverkats av pandemins effekter hittills?

– Vi släckte ner vecka 10 förra säsongen så vi tappade ingenting så under förra säsongen. Däremot har vi en bilbingo varje sommar och den kunde vi inte hålla i det här året. Så där förlorade vi en del pengar. Bräcke IK hade sin storhetstid i seriesammanhang mellan åren 2002 och 2005 då man spelade i division 1.

Powered by Labrador CMS