Kerstin Broström, 89, i Bräcke har varit konstnär under stora delar av livet. Under pandemin har det blivit ännu viktigare. “Jag hade inte överlevt utan det här”, säger hon.
Kerstin Broström, 89, i Bräcke har varit konstnär under stora delar av livet. Under pandemin har det blivit ännu viktigare. “Jag hade inte överlevt utan det här”, säger hon.

Konsten gör att Kerstin, 89, klarar isoleringen under pandemin: “Hade inte överlevt utan det här”

Konsten har följt Kerstin Broström, 89, genom hela livet. I lägenheten hemma i Bräcke hänger vackra tavlor och broderier. Trots att synen sviker fortsätter hon att skapa. Det har blivit viktigare än någonsin.

Publicerad

– Isoleringen under pandemin har varit jättejobbig Jag hade inte överlevt utan det här, säger hon.

Covid-19 har en dominerande ställning i medierapporteringen 2020. Äldre människor är rejält överrepresenterade i sjukhusstatistiken. Men viruset drabbar alla – inte bara de som blir fysiskt sjuka. Redan i maj slog PRO larm om att ensamheten och isoleringen skjuter i höjden bland deras medlemmar.

Ett litet andrum kom efter sommaren, då Folkhälsomyndigheten drog tillbaka det allmänna rådet om att alla 70 plussare skulle hålla sig hemma och undvika sociala kontakter.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS