Jörgen Persson (S), kommunalråd i Bräcke, anser att Ragunda gör fel som säger nej till gemensam bygg- och miljönämnd. “Det skulle gynna båda”, säger han.
Jörgen Persson (S), kommunalråd i Bräcke, anser att Ragunda gör fel som säger nej till gemensam bygg- och miljönämnd. “Det skulle gynna båda”, säger han.

Bräckes kommunalråd kritiserar Ragunda – blir inget samarbete

BRÄCKE (JT) Bräcke kommun har surnat till på grannen Ragunda. Anledningen: De vill inte vara med och bilda gemensamma nämnder. – Nu har vi inga samarbetsformer med Ragunda längre, konstaterar Jörgen Persson (S), kommunalråd i Bräcke.

Publicerad

I dag har Bräcke och Berg gemensam överförmyndarnämnd. I två års tid har de skött den också åt Ragunda, berättar Jörgen Persson.

– Den politiska överenskommelsen gick ut på att vi gjorde det för att de skulle gå med i vår nämnd. Planen var att gå ihop efter valet, men då kom ett förslag från personalen i Ragunda om att gå med i Östersund i stället. Trots att det är 50 procent dyrare. Då sa de nej till oss, säger Jörgen Persson.

Bräckes kommunalråd berättar också att det inte heller blir någon gemensam bygg- och miljönämnd. I dag samarbetar Bräcke och Ånge.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS