Hugo Hjulfors var den som fick spela ut de första kulorna på banan.
Hugo Hjulfors var den som fick spela ut de första kulorna på banan.

Boulebana invigdes i Hammarstrand

HAMMARSTRAND (JT) I helgen invigdes den nya boulebanan i Hammarstrand, en bana som ligger i direkt anslutning till curlinghallen. Det var ett trettiotal närvarande när Erik Lindberg klippte bandet och förklarade banan invigd.

Publicerad Senast uppdaterad

Inga Blom höll sedan ett öppningstal där hon förklarade hur tillkomsten av banorna kommit till. Björn Åslin i Kälarne hyllades ordentligt för sitt arbete med utgrävning och i övrigt med sitt jobb att iordningställa banorna. Men det fanns fler som lagt ner ett stort arbete, som Erik Lindberg, Hugo Hjulfors, Börje Näslund och Bruno Blom för att nu nämna några.

Erik Lindberg fick äran att klippa bandet och inviga de nya boulébanorna.
Erik Lindberg fick äran att klippa bandet och inviga de nya boulébanorna.

Två eldsjälar som lagt ner mycket jobb med såväl gamla banorna vid Hammarvallen, som med den nya banan vid curlinghallen är Erik Lindberg och Hugo Hjulfors som var överlyckliga denna fina dag när det var dags att inviga.

-Äntligen har vi nu kommit till skott och fått det klart även om det har varit jobbigt för vi är ju inga ungdomar direkt, jag själv mellan 80 och 90 och Erik som är över 90, berättade Hugo. Ett stort tack måste vi rikta till Björn Åslin som startade upp det hela och schaktade planen jämn och fin menade Hugo.

Erik som fick äran att klippa bandet och inviga banan har jobbat en hel del med sponsorer som Gällö skog, SCA, Norra skog, och både Erik och Hugo var eniga om att det här blev det bästa alternativet för den nya banan vid curlinghallen med tillgång till både utomhus som inomhusbanor på samma plats.

På plats var även Ragundas kommunalråd Mikael Westin som tyckte så här om betydelsen för kommunen.

-Varje sådan här sak som utvecklas, oavsett kommundel så är det positivt tycker jag, det här visar på drivkraften i bouleföreningen och dom som är med här och jobbar med att utveckla sin verksamhet, och att optimalt samverka med företag, föreningar och kommun för att genomföra det hela. Det är ju kommunen som äger anläggningen och vi bidrar med en hel del med tid och pengar för att kunna genomföra det här och jag tycker att det här är jättebra, menade Mikael Westin.

Många besökare kom till invigningen där man bland annat bjöds på fika i solskenet.
Många besökare kom till invigningen där man bland annat bjöds på fika i solskenet.
Powered by Labrador CMS