Extremt ökande bopriser i Härjedalen med något lägre tempo i försäljningen

HÄRJEDALEN (JT) Härjedalens bopriser ökade stort förra året, enligt Svensk mäklarstatistik. Försäljningstiden har dock ökat den senaste tiden, förra året såldes fritidshusen rasande fort. De gick på ett par dagar.

Publicerad

På listan över kommuner med de största bopris ökningarna i Sverige ligger Torsby, Flen, Tibro och Gotland i topp. Det handlar om så höga ökningar som på runt 30%. Detta kan ses som följdverkning av pandemin, så att i kommuner med låga bostadspriser blir den procentuella ökningen mest tydlig.

Härjedalen är ett sådant exempel. Priserna har sakta men säkert gått uppåt de senaste åren. Vad gäller antalet försäljningar, var det en rejäl topp i mars 2021, då låg priset på över 60 000 kr/kvm för bostadsrätter. Vad gäller villor, låg toppen mellan februari 2021 och augusti samma år.

Prisutvecklingen, som räknas fram genom köpeskillingskoefficienten K/T, är klart störst när det handlar om fritidshus: 32,3 % de senaste tolv månaderna. De elva senaste månaderna har 111 fritidshus sålts, de tre senaste månaderna 31 stycken.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS