Vi hoppas på att komma till samförstånd, säger Svante Westin som företräder bolaget som vill köpa fastigheterna. Arkivbild.
Vi hoppas på att komma till samförstånd, säger Svante Westin som företräder bolaget som vill köpa fastigheterna. Arkivbild.

Rivningshotade husens framtid i Backe ska avgöras - nytt förslag kommer från M och C

BACKE (JT) Centerpartiet och Moderaterna planerar framlägga ett skarpt förslag om den, av de båda partierna, förordade försäljningen av allmännyttan i Backe. Fjällsjö AB vill reglera priset som bolaget anser vara felaktigt högt. Den 10 november tas beslut i kommunfullmäktige.

Publicerad Senast uppdaterad

Inför kommunfullmäktige i Strömsunds kommun den 10 november kallade Fjällsjö AB samtliga kommunala partier till ett stormöte.

– Syftet var att få veta var de står, om någon har ändrat sig i frågan om försäljning, säger Svante Westin, vd i Fjällsjö AB och tillägger:

– Läget är oförändrat, alla utom socialdemokraterna är villiga att korrigera värdet inom lagen så att det inte blir otillåtet statsstöd. Det finns en reservation mot eftersatt underhåll och bostadsanpassningar. Socialdemokraterna säger att de vill stötta oss, men det stämmer inte, de har ett mycket märkligt ställningstagande där ordförande i SHB, Bengt Bergqvist, hävdar att det inte finns något eftersatt underhåll. I hus som har samma stammar som för 60 år sedan.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS