Utredningens föreslår för området vid Solliden i Östersund är en ny detaljplan med nio villatomter och 10 radhus tomter. Landstingsbostäder behåller 90 lägenheter i området. En försäljning kan ge 46 till 48 miljoner kronor.

Landstingsbostäder ska sälja fastigheter för 80 miljoner

ÖSTERSUND (JT) Landstingsbostäder i Jämtland AB som ägs av Region Jämtland Härjedalen ska sälja ut 30-40 lägenheter av sitt bostadsbestånd. En försäljning som enligt en utredning kan inbringa 75 till 85 miljoner kronor om den genomförs affärsmässigt.

Publicerad Senast uppdaterad

Beslut om försäljning av 30 till 40 lägenheter togs vid senaste regionfullmäktigemöte och nu får vd Mona Olofsson och styrelsen för Landstingsbostäder uppdraget att rigga affären på bästa sätt.

– Vi har tillsatt en styrgrupp men inte påbörjat arbetet ännu, säger Mona Olofsson och hänvisar till styrelseordförande Elisabet Sjöström i Landstingsbostäder. Hon säger så här:

– En utredning är en utredning. Det är en sak och det är inte alls säkert att det blir exakt som utredningen föreslår. Vi ska följa fullmäktiges beslut och se till att 30 till 40 lägenheter avyttras men vi vet idag inte exakt vilka fastigheter som berörs av försäljningen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS