– I dag behöver vi inte hela parkeringen, vare sig vid danser eller bingokvällar, menar Christer Thylin ordförande i Ope IF. Det är den högra delen av Furuparkens parkering bakom Christer som kan bli aktuell för bygge av bostäder.

Furuparkens parkering är till salu – kan bli bostäder av delar av den

ÖSTERSUND (JT) OPE IF står i begrepp att sälja delar av föreningens fastighet, Furparken 2. Det handlar om drygt 8000 kvadratmeter som i framtiden skulle kunna bebyggas med bostäder.

Publicerad

– I dag behöver vi inte hela parkeringen, vare sig vid danser eller bingokvällar. I slutet av 70- och början av 80-talet var det ofta fullt på Furan, vi kommer kanske inte tillbaka till det läget, menar Christer Thylin ordförande i Ope IF.

Det finns ett gammalt politiskt beslut om delar av den aktuella marken där föreningen under mitten av 90-talet närde tankar om att bygga kontorslokaler för sin egen verksamhet, något som aldrig realiserades.

– Vi har ansökt om planbesked för bostadsbyggande i någon form. Vi ser detta som ett sätt att nyttja marken på ett bra sätt, nämner Christer.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS