Ung Reporter

Från en av tidigare års cupmatcher. Foto: Jimmy Eriksson
Från en av tidigare års cupmatcher. Foto: Jimmy Eriksson

Efterlängtad cup efter två års uppehåll

KROKOM (JT) Krokomsbostäder Cup, tidigare Krokom cup, drar nu igång igen efter två års uppehåll på grund av pandemin. Cupen är populär bland unga i länet och riktar sig till flickor och pojkar i åldrarna 8-14 år. Man spelar futsal, som är en variant av fotboll med mindre spelyta och färre utespelare och den spelas inomhus.

Publicerad

Rickard Kingstad är tränare för Krokom Dvärsätts pojklag, och är en av alla som gläds åt att det går att arrangera cupen igen.

– Det känns jättebra att vi kan driva cupen i år och inte behöva ställa in, det har märkts väldigt väl att ungdomarna har saknat detta nu under de år som det inte har blivit av. Det är vi tränare i Krokom Dvärsätt IF som tillsammans anordnar cupen med våra sponsorer, bland annat Krokomsbostäder. Denna futsalscup är något som spelats under många år, och detta blir den tjugoåttonde årgången. Så det är skönt att vi är på banan igen, med en återstart efter några års uppehåll, berättar Rickard.

–Än så länge har det kommit in lite anmälningar, men det finns fortfarande plats för övriga lag som är intresserade. Under 2019 var det hela 64 lag som var delaktiga, varav de flesta lag kom från Krokoms- och Östersundsområdet. Det har även dykt upp lag från Norge och Sundsvallstrakterna under tidigare år, så det har varit lite spridning utanför länet vilket varit jättekul. Men som sagt har vi inte jättemånga lag anmälda ännu, så vi får hoppas att det rullar in några ytterligare anmälningar innan det är dags för årets cup, säger Rickard.

Årets turnering spelas i Krokomshallen den 8-10 april, som en avslutning av futsalsäsongen men även som en start av den kommande fotbollssäsongen.

– Anledningen till att vi från första början bestämde oss för att arrangera denna cup var för att vi ansåg det som en bra kick off inför utomhussäsongen. Under pandemin har det varit väldigt tydligt att ungdomarna tycker att det är tråkigt att det inte gått att spela några cuper och turneringar. Så det känns väldigt skönt att vi nu har återgått till det normala och har möjlighet att spela fotboll fullt ut som tidigare. Förhoppningsvis kan vi fortsätta arrangera Krokomsbostäder Cup under kommande år framöver, avslutar Rickard.

Powered by Labrador CMS