Ung Reporter

Ett snövolleybollag har tre spelare på planen till skillnad från två i beach och sex i inomhusvolleyboll.

Snöarena uppbyggd på Stortorget

ÖSTERSUND (JT) Snow Heart Arena byggs återigen upp på Stortorget i Östersund. Det är en plats för idrottsevenemang till en början och kommer i början av mars byggas färdigt för allmänheten. Den invigdes med SM i snövolleyboll, ett halvting mellan beach och vanlig volleyboll, spelat på snö såklart.

Publicerad

I år är tredje gången man arrangerar SM i snövolleyboll. Sammanlagt tio lag kom till Stortorget i Östersund på lördagen 19/2 för att spela på de två ny uppbyggda volleybollplanerna. Sex herrlag och fyra damlag gjorde upp om varsina vinnarplatser.

Daniel Anundgård från Östersund volley.

–Med den här snön som har kommit hit nu så är det ett fantastiskt ställe att vara på, säger Daniel Anundgård från Östersund Volley.

På herrsidan tog Nyköping FK hem segern efter en spännande final mot IKSU. Brons i tävlingen fick hemmalaget Östersund. På damsidan spelades finalen mellan Danderyd och IKSU där de senare utgick som segrare.

Snow Heart Arena ska hålla flera tävlingar i Nordiska Ungdomsspelen 24 - 27 Februari innan den öppnar för allmänheten.

Snövolleyboll har inte funnits särskilt länge. Ute i Europa i cirka tio år men lite kortare i Sverige. Sporten ser ut lite som en blandning mellan beach och vanlig volleyboll. Varje lag i snövolleyboll består av tre spelare, beachvolleyboll har två och volleyboll har sex. Reglerna liknar de två andra men har även här några små skillnader.

–Det är en officiell sport enligt både europeiska och internationella volleybollförbunden vilket betyder att EM och VM ska spelas, säger Lennart Neovius som är ordförande i volleybollförbundet NEVZA.

Lennart Neovius från det nordeuropeiska volleybollförbundet NEVZA.

SM i snövolleyboll var det event som invigde Snow Heart Arena. En plats som byggts upp av Destination Östersund, Reaxcer och MND. På arenan kommer det även köras flera tävlingar i Nordiska Ungdomsspelen. Bland annat på skidor.

Efter NUS kommer de sista justeringarna av arenan göras inför att arenan ska öppnas för allmänhetens nöje. I början av mars kommer den att stå klar.

Powered by Labrador CMS