Det var fullt vid de många borden där man njöt av fikat Inte mindre än 77 sorters kakor och en hel del bullar bjöds det på i Böle
Det var fullt vid de många borden där man njöt av fikat Inte mindre än 77 sorters kakor och en hel del bullar bjöds det på i Böle

Massor med kakor och en del bullar – rekordmånga besökare på årets kakkalas i Böle

BÖLE (JT) Trots hot om kraftig nederbörd och åska, var det trehundratjugofem besökare till det stora Kakkalaset i Böle på onsdagen efter två års uppehåll. Den tjugonde upplagan av kalaset bjöd på inte mindre än sjuttiosju olika sorters kakor och en del bullar också.

Publicerad

Bland besökarna träffade vi nyblivne världsmästaren Östen Edlund (87) som vann tävlingen i kula när nu pågående mästerskapen för pensionärer i Finland fortsätter. Östen vann dessutom ett silver och ett brons innan det var dags att åka hem för att i vanlig ordning uppleva Vildhussdagarna.

-Det var tråkigt att vi inte kunde vara med i diskustävlingen innan hemresan där jag kanske hade en chans på ytterligare ett guld då det är min kanske starkaste gren, men då hade vi missat det här fina kakkalaset, menade Östen och fick medhåll av hustrun.

Starten är sedan länge en tradition att bygdens dotter Ida Ingemarsdotter sköter om, förlåt skjuter om! För det hela startar när hon klockan ett skjuter startskottet och man får blocka faten fulla av godsakerna. Ida vet inte riktigt hur många gånger hon skött om starten, men det börjar bli många nu.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS