Ung Reporter

Spännande bok om föräldralösa barn i en godsvagn

Jag har läst boken ”Flora Wolf och Järnklockorna” av Linn Åslund och Rebecka Helmersson. Det är en perfekt sommarbok för alla lässugna barn i åldern mellan 7 och 13 år!

Publicerad

Flora och hennes bror Flipper bor i en godsvagn. Deras föräldrar är sen länge döda. Nike, deras storasyster jobbar som maskinist på luftskeppet Polaris. Polaris är det största kungliga handelsskeppet. Så medan Nike är borta, så tar Flora hand om familjen. Det är länge sen man har hört någonting från Polaris. Detta skapar stora problem för Flora och Flipper. Nike brukar alltid skicka pengar till mat och hyra men nu har breven slutat komma.

Haspen, deras hyresvärd, har hotat med att han ska ta sjuåriga Flipper som pant och att han ska få jobba som eldare om han inte får hyran snart. När Haspen har gått tar hon sin autoped in till staden för att söka jobb. Hon blir indragen i en gränd och får veta att hon kan få hjälp att få tag på de försvunna breven. Men då måste hon först klara av ett farligt uppdrag!

Jag tyckte att boken var spännande och bra, den utspelar sig i en fiktiv värld som ändå känns verklig. Den var lättläst, handlingen löpte hela tiden så att man inte ville lägga ifrån sig den och det var också många fina tecknade bilder. Jag ger boken betyget 4/5.

Powered by Labrador CMS