Eva Bredberg som har skrivit boken, här framför hyveln som gjorde sågverket unikt.

Boksläpp och kruskalas i Vålbacken lockade många besökare

VÅLBACKEN (JT) Kruskalas är populärt i Jämtland, när Vålbackens Hembygdsförening anordnade detta i samband med lanseringen av "På Såga" var uppslutningen extra stor. Ett 100-tal besökare lockades till hembygdsgården i det vackra höstvädret.

Publicerad

Besökare kom både gåendes och i bil till hembygdsgården för att njuta av allt bakat, antingen sittandes inne i det stora huset eller ute för att riktigt kunna njuta av utsikten över brunfloviken. Gården ägdes tidigare av IOGT-NTO i många år men när föreningens aktiviteter minskade fick Vålbacken Hembygdsförening överta. Idag är det många aktiviteter i huset då föreningen är mycket aktiv med bl a skördefester, loppmarknader och skidtävlingar. Det berättar Eva Bredberg som även skrivit boken om Vålbackens Sågverksförening.

– Det är många barnfamiljer i byn numer, det är ju nära till Östersund om man vill bo på landet, Dessa vill gärna ha lokala aktiviteter.

Vi promenerar till Vålbackens Såg som ligger ovanför hembygdsgården. På vägen finns en frågepromenad uppsatt för intresserade. Eva pekar på Vålbacksån som porlar och berättar att här tvättade kvinnorna sina kläder förr, innan tvättmaskinens intåg i våra liv.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS