Hoverbergsonen Janne Lindén, till vänster, spelade bluesig rock’n’rollgitarr med Kokomo Kings under den välbesökta Bluesfesten i Östersund på lördags kvällen. 400 inlösta bluesvänner talade sitt tydliga språk.
Hoverbergsonen Janne Lindén, till vänster, spelade bluesig rock’n’rollgitarr med Kokomo Kings under den välbesökta Bluesfesten i Östersund på lördags kvällen. 400 inlösta bluesvänner talade sitt tydliga språk.

Bluesfesten lockade 400 till Gamla Teatern

ÖSTERSUND (JT) 400 personer inlösta på Gamla Teatern i Östersund under Östersunds Bluesfest på lördagskvällen, gör att arrangörerna kan sikta fram emot en fullstor Bluesfestival 2022.

Publicerad Senast uppdaterad

– Jag är riktigt nöjd. Vi fick tokmycket beröm av musikanterna. Det jag saknade var lite mera puls och ös på publiken. I början av kvällen var det nästan som om alla var ovana att ens applådera ordentligt, men det tog sig, säger den nöjde Bluesgeneralen Patrik Urbansson.

När JT:s utsände anländer har redan första bandet, T-Bear & The Dukes och Bottleneck John hunnit lira. Starttiden var 16.00. Men egentligen inleddes Bluesfesten redan vid fjortontiden på lördags eftermiddagen då Grumligt Vatten gigade på Jazzköket.

Micke Mojo Nilsson kliver upp på scenen och börjar sin nästa en och en halvtimme långa bluespredikan. Det märks väl att han inte spelat på länge då mellansnacken är påtagligt långa, ett minst sagt uppdämt behov. Micke och bandet låter blueskärleken rulla ut över folkhavet som diggar. Musikaliskt är det, som alltid, en trygg leverans och Coronapausen märks inte alls. Det är alltid lika härligt att få avnjuta Per Stålhandskes underbara hammondlir, med äkta och gott lesliesound. Det är kärlek i öronen denna afton.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 4 mån

99 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS