Charina Knutson under en båtfärd på Locknesjön. Foto från bloggen.
Charina Knutson under en båtfärd på Locknesjön. Foto från bloggen.

Charinas blogg inspirerar till utflykter under sommaren

LÄNET (JT) I fyra år har Charina Knutson bloggat om de besöksmål hon besöker i länet, som vid det här laget har hunnit bli 150 till antalet. Platser med sevärdheter och ofta med en intressant historia bakom, som gjorda för att upptäcka en ledig dag. Så har bloggtrafiken även ökat sommartid.

Publicerad Senast uppdaterad

Många känner igen Charina Knutson från Jamtli där hon numera är redaktör för Jämten och nyligen blev hennes licentiatavhandling i arkeologi färdig. Charina har alltså goda kunskaper i botten vid sina upptäcktsfärder i länet som ofta har en historisk anknytning, men bloggen Jämtland för soffpotatisar (zoffpotatis.se) driver hon vid sidan av arbetet.

-Under lågsäsong har jag cirka 50 besök i veckan, men under sommaren har jag haft cirka 500, berättar Charina som är osäker om det har blivit någon pandemieffekt eftersom hon inte har någon besöksstatistik från de första åren.

-Folk är helt klart intresserade av att hitta på nåt, googlar på något ställe de har hört talas om och hittar ett blogginlägg därifrån. Majoriteten av besökarna kommer till bloggen via Google och surfar in via sina mobiler. Regioner i topp är alltid Jämtland och Stockholm, så jag tror att många också sitter och drömmer sig bort i huvudstaden!

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS