Beslutet i fullmäktige innebär att det i slutänden blir ett ja till vindkraftparken i Bleka. Det finns en majoritet i fullmäktige för konstaterar, Göran Bergström (m). Arkivbild
Beslutet i fullmäktige innebär att det i slutänden blir ett ja till vindkraftparken i Bleka. Det finns en majoritet i fullmäktige för konstaterar, Göran Bergström (m). Arkivbild

Socialdemokraterna förlorade vindkraftsomröstning – blir sannolikt vindkraftpark i Bleka

STRÖMSUND (JT) Socialdemokraterna i Strömsund förlorade omröstningen kring den infekterade frågan om vindkraftsparken i Bleka när kommunfullmäktige behandlade frågan under onsdagen. Ärendet ska behandlas i KS igen och det kommer då om man följer majoriteten i fullmäktige att bli ett ja till den planerade vindkraftparken i Bleka.

Publicerad

Göran Bergström, tidigare socialdemokrat, nu moderat, är nöjd med utfallet av den vindkraftsfråga som han menar skötts dåligt i Strömsunds kommun.

–Det här handlar om en process där vindkraftsbolaget WPD följt lagar och förordningar till punkt och pricka men där Strömsunds kommun gjort fel när de fem i tolv sade nej till vindkraften i området Bleka.

Bakgrunden är att från början ville WPD ville bygga 15 verk i Bleka, en plan som efter kontakt med kommunen prutades till 13 verk.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS