Alexander Andersson med en björnhona på 47 kilo. – Ikväll lär det bli en whisky, säger Alexander som ska göra korv av en del av köttet, en del ska jaktlaget få.

Årets björnjakt har startat – många björnar sköts första helgen

STRÖMSUND (JT) I lördags började årets björnjakt. I länet sköts det totalt 44 björnar de första två dagarna, varav 16 var i Strömsunds, av Länsstyrelsen tilldelade, tre jaktområden. I Risselås och Lit har Länsstyrelsen satt upp besiktningsstationer för märkning och provtagning.

Publicerad Senast uppdaterad

Naturbevakarna och rovdjursbesiktarna Dan Persson, Håkan Berglund och Claes-Göran Jönsson befann sig på plats i Risselås jaktlags älgslakteri strax utanför centrala Strömsund, där en av två provisoriska besiktningsstationer, den andra finns i Lit, har satts upp.

Fältassistenten Niklas Persson som just har avslutat besiktningsutbildningen fick under helgen praktisk träning för att bli en fullfjädrad rovdjursbesiktare. Stämningen är hjärtlig kollegorna emellan och det är högt i tak när exempelvis björntarmar ska inspekteras för parasiter.

– Det är extra lång utbildningstid på just det där, skämtar Niklas Persson om den tämligen skitiga arbetsuppgiften.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS