Det är svårt för björnjägarna att bli av med köttet från skjutna björnar. Många tvingas gräva ned köttet (Arkivbild).

Inga uppköpare av björnkött i år – jägare tvingas gräva ned köttet

STRÖMSUND (JT) Pandemirestriktioner, fördubblad tilldelning på licensjakt samt avtagande efterfrågan på björnkött har gjort en redan tungrodd försäljning ännu trögare, för att inte säga stillastående. I Strömsund har uppköparna inte tagit emot björnkött i år.

Publicerad

Årets fördubblade tilldelning av jaktlicensen på björn har, i kombination med pandemin, gjort att björnkött inte har gått att sälja. Varken för jägare eller uppköpare. Det finns jägare som har känt sig tvungna att gräva ner köttet från de fällda björnarna.

Nils-Arne Nilsén, slaktare i Renålandet, brukar vanligen köpa in ett 30-tal björnar från jägare per år, men detta år har han inte kunnat ta emot något björnkött då han ännu inte hade lyckats sälja björnköttet från 2020.

– Det är givetvis inte enkelt, som med allt annat under pandemin. Restaurangerna har inte köpt in och avskjutningarna har ju ökat med det dubbla. Det var inte tvärenkelt att bli kvitt det förut och nu är det plötsligt dubbelt så mycket på marknaden. Jag kan inte köpa in mer, jag måste ju bli kvitt det jag har i frysen, säger Nils-Arne.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS