Evelina Kjellström och My Petré representerar organisationen Youth2030, som jobbar med att stärka ungdomars plats i demokratin. På torsdagen var de på besök i Ragunda. Till den planerade träffen i Stugun kom inga ungdomar, men träffen i Bispgården var duon nöjd med. Foto: Lena Sirkka/Ragunda Kommun

Ingen kom till träffen i Stugun – men i Bispgården visade ungdomar engagemang

BISPGÅRDEN (JT)Ragunda kommun vill skapa mer delaktighet för ungdomar. Därför bjöd kommunen in till träffar med organisationen Youth2030. Till träffen i Stugun kom inga ungdomar – men i Bispgården fanns ett visst intresse.

Publicerad

Under torsdagen hade Ragunda kommun ordnat två träffar med organisationen Youth2030 för att ta reda på vad ungdomar i kommunen vill ha. I Stugun var intresset klent, men i Bispgården dök några ungdomar upp.

– Vi har spånat lite kring vilka hinder som de möter i sitt närområde. Då har de lyft bland annat kollektivtrafik, att det går för få bussar till stöder och kanske för sällan. Även trakasserier och kränkningar, som rasism och sexism har man lyft som saker man skulle vilja påverka. Men även fler aktiviteter och mötesplatser, säger Evelina Kjellström, från organisationen Youth2030.

Youth2030 är en organisation som jobbar med att stärka ungdomars plats i demokratin. På organisationens webbplats skriver de bland annat om att de vill att åldern för rösträtt sänks till 16 år. Besöket i Ragunda är en del av projektet “Landsbygdens röst”.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS