Anders Ljung, ordförande i Fors Företagarförening, hoppas att invånare i Bispgården kan påverka beslutet om skolnedläggning genom att gå med i Centerpartiet och få partiet att ändra linje.

Nu hoppas Bispgårdenborna kunna stoppa skolnedläggningen på politisk väg

BISPGÅRDEN (JT) Striden om Järåskolan går vidare. Engagerade i frågan vill nu försöka påverka beslutet genom politisk väg. – Vi måste slåss ända in i kaklet för att rätta till det här, säger Anders Ljung, ordförande i Fors Företagarförening.

Publicerad

Beslutet är fattat av Ragundas kommunpolitiker – till hösten ska barnen som går på Järåskolan flyttas till Kullstaskolan i Hammarstrand. Barnen ska bussas mellan orterna. Detta har väckt stor ilska bland Bispgårdenborna.

Nu uppmanas människor som vill påverka beslutet att gå med i Centerpartiet. Partiet är med och styr i Ragunda kommun, men beskrivs av Anders Ljung som splittrat.

– Det vi ser är att Socialdemokraterna (det andra partiet som styr i kommunen) är ganska homogena. Men inom Centerpartiet är det redan en splittring. Det är många gamla som har hoppat av och det är en del som inte går på fullmäktige för att man är missnöjda med styrningen i partiet. Det är den delen av Centerpartiet som vi ser att vi kan stödja genom att bli medlemmar och stödja politiken på demokratisk väg. Vi uppmanar folk att gå med i ett politiskt parti, vara med och styra utvecklingen och påverka besluten, säger Anders Ljung.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS