Ung Reporter

Det fanns försäljningsbord, tipspromenad, pysselhörna, kubbspel…
Det fanns försäljningsbord, tipspromenad, pysselhörna, kubbspel…

Lyckat Mini-Pride i Bräcke trots otur med vädret

BRÄCKE (JT) I år har RFSL ordnat en Pride-turné runt om i länet och förra veckan besökte den i Bräcke. De hade tidigare varit i Svenstavik och Funäsdalen och fortsatte sedan vidare till Hammarstrand, Krokom, Åre och Strömsund.

Publicerad

Tidigare år har de haft den stora Pride-paraden i Östersund men ifjol blev den digital på grund av pandemin. I år valde de att börja tidigare för att peppa inför Pride.

Vi arbetar för hela länet, så vi vill åka ut i alla kommuner, berättar Luke Brouwer, en av arrangörerna.

Alla som jobbar för RFSL är volontärer. Luke är vice ordförande för RFSL och har varit det i snart ett år. Det är första gången han själv är med och organiserar ett sådant här event. Han har tidigare bara varit med som deltagare när det varit Pride i Östersund. Men de ville inte bara peppa för Pride, när de åkte runt på turnén i länet. De tänkte även på alla som kanske inte vågar åka till ett större event på grund av pandemin, och på de som ännu inte vågat komma ut. Så de ville göra något som passar alla.

Det ska vara tryggt, säger Luke.

Luke Brouwer är en av arrangörerna av Mini-Prideturnén i länet. Nu hade turen kommit till Bräcke.
Luke Brouwer är en av arrangörerna av Mini-Prideturnén i länet. Nu hade turen kommit till Bräcke.

Att vara med i RFSL betyder inte att man behöver vara med och planera saker som Luke gör, man kan vara med bara för att vara del av något större eller för man vill stötta dem. Alla är välkomna att bli medlemmar i RFSL.

Alla som stöttar oss är välkomna, det spelar ingen roll vem du är eller vad du älskar, uppmuntrar Luke.

Det märktes när man kom dit i Bräcke att alla var väldigt välkomnande och trevliga. De hade satt upp en tipsrunda, det fanns en liten pysselhörna där man fick skapa armband och det fanns också kubbspel och försäljningsbord. Det var lite otur med vädret, men det påverkade dem inte för alla hade lika trevligt och var lika nöjda med eventet. Benjamin Kjerp var med och deltog på mini-Pride i Bräcke. Han hade det väldigt kul den dagen med sin pappa, efter ett inte lika trevligt bemötande i hemstaden. Att spela kubb var en av hans favoritaktiviteter under dagen. Benjamin är väldigt engagerad i det han brinner för, vilket bland annat är allas lika värde.

Jag tar på stort allvar att man ska älska vem man vill och vara vem man vill, berättar Benjamin. Jag önskar Benjamin och RFSL all lycka till och hoppas att vädret blir bättre vid nästa stopp.

Benjamin Kjerp besökte turnén när den stannade till i Bräcke.
Benjamin Kjerp besökte turnén när den stannade till i Bräcke.
Powered by Labrador CMS